Synnyin työläisperheeseen Porissa keväällä 1968 eli siis samoihin aikoihin kuin Prahassa hahmoteltiin ihmiskasvoista sosialismia, Pariisissa vasemmistoradikaalit opiskelijat mellakoivat ja Britanniassa syntyi heavyrock. Vasemmistolaisessa kodissani ja suvussani arvostettiin kovaa työntekoa, mutta myös yhteiskunnallista aktiivisuutta, lukeneisuutta ja kulttuuria. Minuun nuorena vaikuttaneita keskeisiä sukupolvikokemuksia olivat 1990-luvun lama ja Neuvostoliiton romahdus sekä ehkäpä vielä 9/11  ja siitä käynnistynyt terrorismin vastainen sota. Vuonna 1988 aloitin historian opiskelun Jyväskylän yliopistossa. Filosofian maisteriksi valmistumiseni jälkeen muutin työn perässä useaan eri otteeseen. Vuonna 2004 aloitin työskentelyn Jyväskylän ammattikorkeakoulussa, josta lähtien olen asunut perheeni - eli vaimoni ja kahden poikani - kanssa jälleen Jyväskylässä. 

Valmistuin Jyväskylän yliopistossa filosofian tohtoriksi vuonna 2015. Pääaineeni on historia, jonka lisäksi opintoihini sisältyy mm. yhteiskuntatieteitä ja filosofiaa. Suomen historian kiitettävän arvolauseen saaneen väitöskirjani aihe on "Tilastomies torpparien asialla. Edvard Gyllingin maatalouspoliittinen ajattelu ja toiminta suurlakon ja sisällisodan välissä". Tieteellisesti edustan hermeneuttista lähestymistapaa, joskin pyrin säilyttämään avoimen ja kysyvän suhteen maailmaan Sokrateen, Jurgen Habermasin ja Karl Popperin hengessä.

Olen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan kokenut ammattilainen.  Olen työskennellyt paljon erityisesti koulutuksen kehittämiseen, hyvinvointiin, kulttuuriin ja liikuntaan liittyvissä tehtävissä. Hallitsen erinomaisesti projektien suunnittelun, rahoituksen hankinnan, johtamisen ja tulosten levittämisen. Työssäni keskeistä on alueellisten, kansallisten ja kansainvälisten verkostojen ja kumppanuuksien rakentaminen ja koordinoiminen. Minulla on paljon osaamista liittyen tutkimukseen, hankerahoitukseen, hankkeiden johtamiseen, kehittämisprosesseihin ja halinnollisiin tehtäviin. Osaan hyvin englantia, jonkin verran ruotsia ja vähän saksaa.

Poliittisesti olen liberaali sosialidemokraatti, jolle humanismi on kaiken ydin. Kannatan Euroopan unionia, hyvinvointivaltiota ja markkinataloutta. Yhteiskuntafilosofiassani nojaudun mm. John Stuart Millin, Eduard Bernsteinin, John Rawlsin, Pekka Kuusen ja Anthony Giddensin ajatteluun. Minusta myös Karl Marxin maailmaa muuttamaan pyrkivä asenne ja toiminta oli kunnioitettavaa, mutten ole varsinaisesti "marxilainen" - kuten ei hänkään omien sanojensa mukaan ollut. Kaikenlainen ääriajattelu on minulle vierasta, joten arvostankin ennen kaikkea poliitikkoja, jotka ovat käytännössä pystyneet viemään asioita eteenpäin ja parantaneet sitä kautta ihmisten elämää. Tällaisia ihmisiä ovat esimerkiksi Olof Palme, Nelson Mandela, Barack Obama, Väinö Tanner, Kalevi Sorsa, Mauno Koivisto ja Paavo Lipponen. 

Harrastan kansalaistoimintaa, monenlaista kulttuuria, matkailua ja juoksua. Pidän monenlaisesta musiikista, mutta pohjimmaltani olen jonkin sortin heavy- ja progemies. Monien loistavien bändien joukosta kaikkein paras on Led Zeppelin eikä yksittäisistä muusikoista Jimi Hendrixin neroutta voi yliarvioida. Tällä hetkellä suurin rockyhtye taitaa olla Guns N`Roses. Minulle suurimpia elokuvaohjaajia ovat Charlie Chaplin, Stanley Kubrick, Francis Ford Coppola, Martin Scorsese, Quentin Tarantino ja Christopher Nolan. Suosikkikirjailijoihini lukeutuvat mm. Väinö Linna, George Orwell, J.R.R. Tolkien, Isaac Asimov, Alastair Reynolds, George R.R. Martin ja Robert Harris. Paras tv-sarja taitaa olla Game of Thrones, vaikka myös Sopranos, The Wire, West Wing ja Simpsonit ovat loistavia. Hyvien ruokien kanssa tai kunnon lenkin jälkeen nautin usein muutaman laatuoluen, joita löytyy muun muassa pale aleista ja savuoluista, joskus jopa lagereista :)    
  


Tärkeimmät työtehtäväni

 • Projektiasiantuntija / Projektipäällikkö / Kehityspäällikkö, Jyväskylän ammattikorkeakoulu 2004-
 • Projektipäällikkö, Pohjois-Savon liitto 2003-2004
 • Projektipäällikkö, Etelä-Pohjanmaan liitto 2001-2003
 • Projektipäällikkö, Kärsämäen kehityskeskus Oy 2001
 • Hankevetäjä/Koordinaattori, Työsilta ry 2000
 • Historiankirjoittaja, Suomen Nuoriso-opisto 1997-1998

Koulutus

 • Filosofian tohtori, Jyväskylän yliopisto 2015
 • Filosofian maisteri, Jyväskylän yliopisto 1995
 • Ylioppilas, Länsi-Porin lukio 1988 

Julkaisuja

 • Pelillisyys ja uudet teknologiat musiikin oppimisessa. Jyväskylän ammattikorkeakoulun julkaisuja 235. Jyväskylä 2017. (toimittanut ja kirjoittanut artikkelin) Julkaisun voit ladata lukea täältä 
 • Tulevaisuuden työ liikuntaseuroissa. Jyväskylän ammattikorkeakoulun julkaisuja 224. Jyväskylä 2016. (mukana toimitustiimissä ja kirjoittanut artikkeleita) Julkaisun voit ladata ja lukea täältä  
 • Tilastomies torpparien asialla. Edvard Gyllingin maatalouspoliittinen ajattelu ja toiminta suurlakon ja sisällissodan välissä. Suomen historian väitöskirja, Jyväskylän yliopisto. Työväen historian tutkimuksen ja perinteen seuran julkaisuja. Vantaa 2015. (kirjoittanut) Julkaisun voit ladata ja lukea täältä. 
 • Taide ja liike työelämän kehittämisessä. Jyväskylän ammattikorkeakoulun julkaisuja 173. Jyväskylä 2014. (toimittanut ja kirjoittanut artikkeleita) Julkaisun voit ladata ja lukea täältä.   
 • Luovaa Lystiä. Luovat menetelmät osana hoitotyötä. Jyväskylän ammattikorkeakoulun julkaisuja 126. Jyväskylä 2011. (toimittanut ja kirjoittanut artikkeleita) Julkaisun voit ladata ja lukea täältä.    
 • Paukkulan hengessä. Suomen Nuoriso-opisto 1923-1998. Jyväskylä 1998. (kirjoittanut)  
 • Lisäksi useita tieteellisiä artikkeleita muissa teoksissa, erityisesti historiasta. 

Tärkeimmät luottamustoimeni

 • Kuntien takauskeskus, valtuuskunnan jäsen 2018-
 • JAPA - Jyväskylän kestävä kehitys ry, hallituksen jäsen 2017-
 • Eurooppalainen Keski-Suomi ry, hallituksen jäsen 2014-2015 ja varapuheenjohtaja 2016-
 • Jyväskylän kaupunki, kadunnimitoimikunnan jäsen, 1999-2000, tulevaisuus- ja kaupunkisuunnittelulautakunnan varajäsen 2009-2012, kulttuuri- ja liikuntalautakunnan varajäsen 2013- sekä sivistyslautakunnan varajäsen 2014-2016.  
 • Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, tarkastuslautakunnan jäsen 2009-2013 ja hallituksen varajäsen 2013-
 • Kuokkalan sosialidemokraatit ry, varapuheenjohtaja 2007-2010, puheenjohtaja 2011-2014 ja johtokunnan jäsen 2015-2016.
 • Eino Roiha -säätiö, hallituksen jäsen 2007-
 • Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, lukioliikelaitoksen johtokunnan jäsen 2013-2016 ja yhtymävaltuuston varajäsen 2017-
 • Pohjanmaan historiallinen seura ry, varapuheenjohtaja 2002-2003.